PODPAŁKA DO GRILLA W PŁYNIE 1 L – BEYSTER (PRODUKT SEZONOWY)

12,93  brutto

Brak w magazynie

Poinformuj mnie, kiedy znów pojawi się w koszyku

SKŁADNIKI
Alfa Olefin C20 + Destylaty (Fischer-Tropsch), C8-26-rozgałęzione i liniowe

OPIS
Podpałka w formie płynnej z wysokiej jakości n-parafiny. Atutem tej podpałki jest to, że jest gęstsza niż podpałki aktualnie dostępne na rynku. Dzięki temu, stosowanie jej zapewnia większe bezpieczeństwo podczas rozpalania. Podpałka zgodna z wymogami norm PN-EN 1860-3:2005/A1:2006.

SPOSÓB UŻYCIA
Podpałką do grilla polać równomiernie węgiel drzewny lub brykiet, odczekać 10 – 20 sekund a następnie podpalić. Grilować dopiero po całkowitym wypaleniu podpałki oraz gdy paliwo pokryje się popiołem. Przed rozpoczęciem przyrządzania potraw podpałka powinna być całkowicie spalona, a paliwo do grilla pokryte popiołem.

UWAGA
Nie dolewać podpałki na rozżarzony węgiel lub brykiet. Nie stosować spirytusu ani benzyny do rozpalania oraz ponownego rozpalania po zgaśnięciu! Używać tylko podpałek, które są zgodne z normą europejską dotyczącą podpałek (EN 1860-3) Już jeden łyk rozpałki do grilla może prowadzić do uszkodzenia płuc zagrażającego życiu. Powtarzające się narażenie może powodować wysuszanie lub pękanie skóry. Połknięcie i dostanie się przez drogi oddechowe może grozić śmiercią. Chronić przed dziećmi. W przypadku połknięcia: natychmiast skontaktować się ośrodkiem zatruć/lekarzem. Nie wywoływać wymiotów. Produkt może wydzielać pary, z których mogą powstawać łatwopalne mieszaniny. Opary są cięższe od powietrza. Nagromadzone pary mogą eksplodować po zbliżeniu do źrodła zapłonu. Produkt może gromadzić ładunki elektrostatyczne, które mogą spowodować wyładowania elektryczne.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać poza zasięgiem dzieci. Przechowywać pod zamknięciem.

Informacje dodatkowe

Waga 105 kg
Producent