SKŁADNIKI
Herbata Oolong* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Herbata Oolong, nazywa się ją także herbatą szmaragdową, niebieską, turkusową, smoczą lub ulung. Według chińskiej klasyfikacji zalicza się ją do grupy herbat niebieskich, według polskiej – najczęściej do czerwonych. Jej liście są delikatnie poddawane słabej fermentacji. Herbata Oolong jest znacznie mniej cierpka w smaku i delikatniejsza dla żołądka, o nutach słodkawych, a nawet owocowych. Cechuje ją także wysoka zawartość tanin oraz garbników roślinnych.
Zawiera tylko nieznaczne ilości kofeiny.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Oolong zaparzamy w nieco mniejszej ilości wody – 1 łyżeczka na małą filiżankę wody – ok. 120-170 ml. Optymalna temperatura wody to 90 ℃. Napar odcedzamy z liści po ok. 1-5 minutach, w zależności od tego, jaką intensywność herbaty preferujemy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu.
Specyfikacja:
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 12.00 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 120 |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 19.00 |
Masa netto (g) | 70 |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 8.00 |
Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
Kraj pochodzenia składników (słownik BP) | Chiny |
Producent | ECOBLIK (herbatki. kawy) |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | MEDICALINE KONRAD MALITKA. OSTRÓWIEC 150. 05-480 KARCZEW |
Kraj pochodzenia | Polska |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |