SKŁADNIKI
yerba mate* (Ilex Paraguariensis) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia, zalewa wodą o temperaturze 70 – 80 stopni Celsjusza lub wodą z lodem (terere). Terere – sposób przygotowania polegający na dodaniu schłodzonej wody do zaparzenia naparu zamiast klasycznego sposobu zaparzania poprzez zalanie gorącą wodą. Ten sam susz można zalewać wielokrotnie.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Specyfikacja:
Masa netto (g) | 1000 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 120 |
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 19.00 |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 36.00 |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 7.00 |
Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | DERLATKA ROBERT „ORANŻADA”. STEFANA BATOREGO 42/24. 05-400 OTWOCK |
Producent | ORGANIC MATE GREEN (yerba mate) |
Kraj pochodzenia | Polska |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |