SKŁADNIKI
sok jabłkowy tłoczony na zimno*, przecier z aceroli*, imbir*, fermentowana herbata* (woda, glukoza*, herbata*, ocet jabłkowy*, kultury kombuchy). (* certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Napój kombucha typu shot, który stanowi połączenie filtratu z fermentatu kombuchy bogatego w niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania układu trawiennego probiotyki z przecierem z aceroli i imbirem, które wspomogą Twój układ odpornościowy.
W produkcie jest ponad miliard żywych kultur bakterii: Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus plantarum, kultury kombuchy.
Produkt pasteryzowany w niskiej temperaturze pozwalającej zachować wszystkie składniki aktywne.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna – 117 kJ/27 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 6,1 g
w tym cukry – 5,6 g
Białko – 0,2 g
Sól – 0 g
Witamina C – 200 mg (250 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia witaminy C (dla osoby dorosłej)
UWAGA
Powstawanie osadu jest procesem naturalnym. Przed otwarciem wstrząsnąć
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w zacienionym i chłodnym miejscu.
Specyfikacja:
Kraj pochodzenia składników (słownik BP) | – |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 5.10 |
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 5.10 |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 9.80 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 90 |
BEZ GLUTENU (deklaracja) | BEZ GLUTENU (deklaracja) |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | CRUZ GROUP SP. Z O.O. UL. ŚW. MARCIN 29/8 61-806 POZNAŃ |
Kraj pochodzenia | Polska |
Producent | VIGO YOKO (kombucha) |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |