BOTWINA NA ZUPĘ 480 g – KROKUS

10,78  brutto

Brak w magazynie

Poinformuj mnie, kiedy znów pojawi się w koszyku

SKŁADNIKI
liście (55 %) i korzeń (25 %) buraka ćwikłowego, woda, kwas mlekowy – regulator kwasowości, cukier, sól.

OPIS
Aby przygotować botwinę na zupę pozyskujemy młode liście i korzenie buraczków z najbliższych okolic. Surowiec trafia do nas bezpośrednio po zebraniu, liście są od razu cięte i blanszowane. Dodajemy uparowane buraczki. Całość zalewamy w słoju odrobiną zalewy z wody, soli, cukru, kwasu mlekowego i pasteryzujemy. Liście i buraczki są jędrne. Całość idealnie nadaje się na przygotowanie botwinki lub chłodniku.
Aby przygotować zupę botwinkę wystarczy słoik botwiny połączyć z 1 l rosołu. Można dogotować ziemniaki lub przygotować ziemniaki dobierane, ewentualnie zabielić śmietaną, dosolić, dopieprzyć, posłodzić do smaku. Z naszej botwiny na zupę można równie szybko przygotować chłodnik – słoik połączyć z litrem kefiru, maślanki lub jogurtu naturalnego, dodać starte na grubych oczkach rzodkiewki i ogórki, ewentualnie dodać klika łyżek buraczków tartych KROKUS, posiekany koperek. Zarówno chłodnik jaki botwinkę można podawać z gotowanymi jajkami.

Botwina na zupę
– Młode liście i korzenie buraczków ćwikłowych
– Botwinka lub chłodnik w 20 min
– Botwinka przez cały rok
– Tylko 22 kcal w 100 g produktu

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 95 kJ/22 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 3,8 g
w tym cukry: 1,5 g
Białko: 1,8 g
Sól: 0,5 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze od 0 °C do 30 °C

Informacje dodatkowe

Waga0,65 kg
Producent