SKŁADNIKI
owoce granatu* 75 %, cukier trzcinowy*, sok z cytryny*, substancja żelująca: pektyny (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Sporządzono z 75 g owoców na 100 g produktu.
OPIS
Dżem z granatu to doskonały dodatek do wielu dań i okazja do tworzenia ciekawych smakowych połączeń. Dzięki swojej wyjątkowej konsystencji, świetnie sprawdzi się zarówno rano – na kanapkach, jak i wieczorem – wzbogacając smak przekąsek, np. twarożku. Z pomocą dżemu z granatu w kilka chwil przygotujesz słodkie wypieki. Dla każdego coś pysznego!
Produkt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 643 kJ/153 kcal
Tłuszcz: 0,5 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Węglowodany: 37 g
W tym cukry: 29 g
Białko: 0,6 g
Sól: 0,17 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce.