FASOLA CZERWONA KIDNEY KONSERWOWA BIO 400 g – NATURAVENA

4,70  brutto

Brak w magazynie

Poinformuj mnie, kiedy znów pojawi się w koszyku

SKŁADNIKI
“czerwona fasola Kidney*, woda
*produkt pochodzący z kontrolowanych, certyfikowanych upraw ekologicznych”

OPIS
Czerwona fasola, zwana też fasolą kidney to składnik, z którego słynie kuchnia meksykańska. Jest podstawą chili con carne, burritos, a także wielu zup i sałatek. Może być także świetnym pomysłem na obiad, a dodatkowo jest bardzo sycąca. Bogata w składniki odżywcze i minerały – białka i błonnik, potas, wapń, fosfor. Jest idealnym dodatkiem do zdrowej i zbilansowanej diety.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 222 KJ / 53 KCAL
Tłuszcz 0,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g
Węglowodany 5,3 g
w tym cukry 0 g
Błonnik 5,8 g
Białko 4,4 g
Sól 0,05 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
W suchym i chłodnym miejscu, daleko od źródeł ciepła i wilgoci.
Po otwarciu przechowywać w lodówce w innym pojemniku przeznaczonym do żywności, spożyć w ciągu 3 dni.

Informacje dodatkowe

Waga0,48 kg
Producent

PKWiU