SOS SEROWY W PROSZKU WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO 25 g – BIOVEGAN

12,84  brutto

Brak w magazynie

Poinformuj mnie, kiedy znów pojawi się w koszyku

SKŁADNIKI
mąka z ORZECHÓW NERKOWCA* 39 %, skrobia kukurydziana*, sól, syrop ryżowy*, przyprawy* (papryka*, pomidor*, gałka muszkatołowa*, kurkuma*, cebula*, pieprz czarny*), burak sproszkowany*, sok z cytryny w proszku*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Mieszanka w proszku do przygotowania sosu na bazie orzechów nerkowca. Pyszne z makaronem lub z warzywami.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 291 kJ/69 kcal
Tłuszcz: 2,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g
Węglowodany: 6,7 g
w tym cukry: 1,3 g
Błonnik: 0,9 g
Białko: 4,5 g
Sól: 1,0 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Potrzebujesz: 250 ml napoju sojowego (inne napoje roślinne nie są odpowiednie).
1. Wsyp sos do rondla z napojem SOJOWYM i energicznie wymieszaj trzepaczką.
2. Zagotuj sos na średnim ogniu, cały czas mieszając, aż lekko zgęstnieje.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od światła.

Informacje dodatkowe

Waga0,03 kg
Producent