SZCZAW LIŚCIE W ZALEWIE 260 g – KROKUS

8,33  brutto

Brak w magazynie

Poinformuj mnie, kiedy znów pojawi się w koszyku

SKŁADNIKI
szczaw, woda, sól.

OPIS
Aby przygotować szczaw w zalewie założyliśmy własną uprawę. Dzięki temu trafiają do nas świeże liście, zebrane tego samego dnia. Szczaw zrywany jest ręcznie, dlatego nie ma wśród liści chwastów, łodyżki są przycięte. Pozwala nam to ciąć liście w duże fragmenty, a nie mielić. Błyskawicznie, ale i ostrożnie blanszujemy liście, tak aby ich nie rozgotować. Gotowy szczaw ręcznie nakładamy do słoi, tak żeby zachować fragmenty liści w całości, dolewamy odrobinę solanki i pasteryzujemy. Tak przygotowany szczaw w liściach pozwoli przygotować w 20 minut szczawiową, która zachwyci wszystkich.

Nasz szczaw w liściach przygotowany jest jako baza pod tradycyjną zupę szczawiową. Proponujemy połączyć go z bulionem, na którym gotujemy ziemniaki, dodać MLEKO lub śmietanę, podawać z jajkiem. Jeśli lubisz eksperymentować spróbuj zupy szczawiowo – ogórkowej, naszym przecierem z ogórków, cytryną, śmietaną i jajkiem.

Szczaw w liściach
– liście szczawiu cięte na duże fragmenty
– Bez octu
– Tylko 27 kcal w 100 g produktu
– szczawiowa w 20 min

Produkt pasteryzowany.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 114 kJ/27 kcal
Tłuszcz: 0,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 4,6 g
w tym cukry: 1,2 g
Białko: 0,8 g
Sól: 1,5 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.

Informacje dodatkowe

Waga0,38 kg
Producent