BLUSZCZYK KURDYBANEK LIOFILIZOWANY BEZGLUTENOWY BIO 5 g – DARY NATURY

8,62  brutto

Brak w magazynie

Poinformuj mnie, kiedy znów pojawi się w koszyku

SKŁADNIKI
100 % bluszczyk kurdybanek* liofilizowany (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces ten likwiduje większość zanieczyszczeń mikrobiologicznych, dzięki czemu surowiec może być bezpiecznie przechowywany przez długi okres czasu.
Produkty liofilizowane zachowują w 90 % swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości przeprowadzenia procesu w niskich temperaturach, surowiec przygotowany metodą liofilizacji nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.
Liofilizowany bluszczyk kurdybanek z uprawy ekologicznej można wykorzystać w formie przyprawy, np. do mięs, sosów, zup, bulionów, dań z ziemniaków oraz twarożku lub jako dodatek do ziołowego naparu.

SPOSÓB UŻYCIA
Odpowiednią ilość rozetrzeć w dłoniach lub moździerzu i dodać do potrawy czy mieszanki przyprawowej. W celu przygotowania ziołowego naparu łyżeczkę surowca zalać 250 ml wrzątku i parzyć pod przykryciem 10 min.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu, w suchym i zacienionym miejscu.

Informacje dodatkowe

Waga001 kg
Producent