DANIE TAŻIN BEZGLUTENOWE BIO 420 g – FARMA ŚWIĘTOKRZYSKA

9,80  brutto

Brak w magazynie

Poinformuj mnie, kiedy znów pojawi się w koszyku

SKŁADNIKI
cukinia*, woda, passata pomidorowa* [pomidory* (99,7 %) sól], cebula*, marchew*, papryka czerwona*, ziemniaki*, tłuszcz kokosowy*, morele suszone*, czosnek*, sól himalajska, przyprawy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Tażin (Tadżin) to danie kuchni marokańskiej. Przygotowuje się je w specjalnym glinianym garnku o okrągłym spodzie i stożkowym przykryciu. Tadżin nie jest przyrządzany według jednego przepisu, za każdym razem może smakować inaczej.
W Maroko do tadżinu najczęściej używa się jagnięciny. Jednak można to danie przygotować także z innymi gatunkami mięsa. Istnieje również przepis na tadżin z kurczaka, wołowiny, ryb, czy też na tadżin wegetariański.
Produkt pasteryzowany.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Spożyć po obróbce cieplnej osiągając temperaturę 80 stopni Celsjusza przez 3 minuty ciągle mieszając.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 371 kJ/89 kcal
Tłuszcz – 5,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 4,9 g
Węglowodany – 7,9 g
w tym cukry – 4,0 g
Błonnik – 1,4 g
Białko – 1,1 g
Sól – 0,8 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać GORCZYCĘ, orzechy, seler, soję, nasiona sezamu.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Po otwarciu przechowywać w warunkach chłodniczych, spożyć w ciągu 48 godzin.

Informacje dodatkowe

Waga06 kg
Producent