SKŁADNIKI
mąka jaglana, olej kokosowy, daktyl suszony, siemię lniane, czekolada gorzka bez dodatku cukru [miazga kakaowa, substancje słodzące (erytrytol 29,5 %, glikozydy stewiolowe 0,027 %), masa kakaowa, inulina, odtłuszczone kakao w proszku, emulgator: lecytyny (z SOI), aromat waniliowy], słonecznik, śliwka suszona, wiórki kokosowe, ksylitol (substancja słodząca), kakao, sól kłodawska, wanilia, woda
OPIS
Zawiera substancję słodzącą.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1850 kJ/442 kcal
Tłuszcz: 29 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 16,8 g
Węglowodany: 37,2 g
w tym cukry: 11,5 g
Błonnik: 12 g
Białko: 8,5 g
Sól: 0,22 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać nasiona sezamu.
UWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Specyfikacja:
Kraj pochodzenia składników (słownik BP) | – |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 1.50 |
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 13.00 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 30 |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 4.50 |
Masa netto (g) | 50 |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | Alicja Malicka Baton Warszawski. ul. Pokrętna 43 05-500 Nowa Iwiczna |
Producent | BATON WARSZAWSKI (batony. ciastka. kremy) |
Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
BEZ GLUTENU (deklaracja) | BEZ GLUTENU (deklaracja) |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
Kraj pochodzenia | Polska |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |