SKŁADNIKI
mieszanka białkowa 28,3 % (izolat białka SOJOWEGO, izolat białka SERWATKOWEGO, koncentrat białka MLEKA), syrop glukozowo-fruktozowy, czekolada mleczna 18 % (cukier, tłuszcz kakaowy, pełne MLEKO w proszku, kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, emulgatory: lecytyny (ze słonecznika), polirycynooleinian poliglicerolu; naturalny aromat waniliowy), oligofruktoza (błonnik), olej rzepakowy, prażone ORZESZKI ZIEMNE, substancja utrzymująca wilgoć: glicerol, liofilizowane kawałki banana 1,5 %, chrupki ryżowe (mąka ryżowa, cukier, suszona marchew), emulgator: lecytyny(z SOI), kakao w proszku o obniżonej zawartości tłuszczu, aromat, kwas: kwas cytrynowy.
OPIS
Pyszna przekąska dla osób aktywnych fizycznie oraz sportowców. Doskonale dobrana kompozycja białek oraz kremowa polewa sprawiają, że baton jest wyjątkowo kruchy, a jego konsystencja delikatna.
Baton zawiera aż 25 % białka najwyższej jakości.
Potrzebna przekąska przed lub po treningu? Batony proteinowe pomogą szybko uzupełnić białko przed wysiłkiem i po jego zakończeniu!
Wysoka zawartość białka i błonnika pokarmowego.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1737 kJ/415 kcal
Tłuszcz: 18 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,3 g
Węglowodany: 36 g
w tym cukry: 19 g
Błonnik: 7,5 g
Białko: 25 g
Sól: 0,18 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać orzechy.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze max. 25°C. Chronić przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Specyfikacja:
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 1.80 |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 15.50 |
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 3.60 |
Masa netto (g) | 50 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 90 |
BEZ GLUTENU (deklaracja) | BEZ GLUTENU (deklaracja) |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | Max Sport, Mlynské Luhy 76/A, Bratislava 821 05 |
Producent | MAXSPORT (batony, kremy, makarony) |
Kraj pochodzenia | Słowacja |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |