SKŁADNIKI
mąka kukurydziana, olej kokosowy, substancja słodząca – syrop maltitolowy, skrobia kukurydziana, skrobia ryżowa.
OPIS
Ciastka kruche. Zawiera substancję słodzącą.
Nie zawierają glutenu, cukru, laktozy, oleju palmowego, jaj i substancji spulchniających.
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA w 100 g
Wartość energetyczna: 2250 kJ/540 kcal
Tłuszcz: 34,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 33,6 g
Węglowodany: 59,3 g
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 0 g
Białko: 3,0 g
Sól: 0,04 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Specyfikacja:
Masa netto (g) | 100 |
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 11.00 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 120 |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 18.00 |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 5.50 |
Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
BEZ GLUTENU (deklaracja) | BEZ GLUTENU (deklaracja) |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | Centralny Instytut Zdrowia Sp. z o.o. ul. Pawińskiego 28/36 02-106 Warszawa |
Producent | MALU FOOD (ciastka) |
Kraj pochodzenia | Polska |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |