SKŁADNIKI
mąka z sorgo* (22 %), mąka PSZENNA pełnoziarnista* (17,5 %), dropsy czekoladowe* (15 %) [cukier trzcinowy*, miazga kakaowa*, tłuszcz kakaowy*, emulgator: lecytyny (ze słonecznika*)], cukier trzcinowy*, oliwa z oliwek extra virgin* (14,5 %), mąka jaglana* (11 %), pasta z ORZECHÓW LASKOWYCH*, ekstrakt słodu JĘCZMIENNEGO*, substancje spulchniające (węglany amonu, węglany sodu), sól, ekstrakt z oliwek*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Opakowanie zawiera około 31 sztuk ciastek. Źródło fosforu i miedzi.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 2045 kJ/487 kcal
Tłuszcz: 24 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 5,6 g
Węglowodany: 60 g
w tym cukry: 25 g
Błonnik: 3,9 g
Białko: 5,7 g
Sól: 0,34 g
Fosfor: 127 mg (18 %)**
Miedź: 0,246 mg (25 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)
INFORMACJA ALERGENNA
Produkt może zawierać inne ZBOŻA ZAWIERAJĄCE GLUTEN, MLEKO (ŁĄCZNIE Z LAKTOZĄ), JAJA, ORZECHY, SOJĘ, GORCZYCĘ.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego kontaktu ze światłem słonecznym. Po otwarciu przechowywać szczelnie zamknięte.
Specyfikacja:
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 14.00 |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 20.00 |
Masa netto (g) | 250 |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 6.50 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 60 |
Producent | ALCE NERO (włoskie produkty) |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | Gandola Biscotti- Via Lavoro e Industria 1041 – Rudiano (BS) |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |
Kraj pochodzenia | Włochy |