SKŁADNIKI
imbir* (55 %), cukier trzcinowy* (45 %) (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Ekologiczny imbir kandyzowany znajduje zastosowanie w daniach mięsnych, warzywnych, a także w deserach i wypiekach. Może być również idealnym dodatkiem do kawy, herbaty lub kompotów.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1300 kJ / 306 kcal
Tłuszcz – 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0 g
Węglowodany – 76 g
w tym cukry – 72 g
Białko – 0 g
Sól – 0,04 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Specyfikacja:
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 15.00 |
Masa netto (g) | 400 |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 5.00 |
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 8.00 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 90 |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
Producent | BIO PLANET – seria PRZEKĄSKI |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | BIO PLANET S.A.. WILKOWA WIEŚ 7. 05-084 LESZNO |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
Kraj pochodzenia | Niemcy |
Kraj pochodzenia składników (słownik BP) | Rolnictwo spoza UE |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |