SHIITAKE (GRZYBY SUSZONE) BIO 50 g – BIO PLANET

19,60  brutto

Brak w magazynie

Poinformuj mnie, kiedy znów pojawi się w koszyku

SKŁADNIKI

shiitake (grzyby suszone)* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

 

OPIS

Ekologiczne grzyby shiitake zwane inaczej twardnikami japońskimi uprawiane są na martwych kłodach drzew liściastych. Cieszą się coraz większym zainteresowaniem ze względu na swoje cenne właściwości odżywcze. Szczególnie cenione są w kuchni wschodniej. Zalecamy, aby grzyby shiitake poddawać krótkotrwałej obróbce cieplnej (ok. 5 min.), w przeciwnym razie twardnieją. W zależności od użycia (np. do sosów) warto namoczyć je ok. 30 min. przed użyciem.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna – 1259 kJ / 302 kcal

Tłuszcz –  6,0 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone –  0,8 g

Węglowodany – 25 g

w tym cukry – 3,7 g

Białko – 20 g

Sól –  0,03 g

 

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacje dodatkowe

Waga006 kg
Producent

PKWiU