SKŁADNIKI
ekologiczne kakao.
Zawartość tłuszczu kakaowego 20 – 22 %.
OPIS
Kakao idealnie nadaje się do przygotowania słodkich wypieków – babeczek, ciast kruchych czy biszkoptowych.
Kakao świetnie sprawdzi się do tworzenia polew i dekoracji ciast. Idealnie również komponuje się z pikantnymi daniami, pozwalając z nich wydobyć wyjątkowy, niepowtarzalny smak oraz aromat. Z jego dodatkiem możemy stworzyć pyszne i zarówno zdrowe dżemy czy konfitury. Jednak najbardziej znanym sposobem spożycia kakao jest jego upłynnienie w ciepłym, słodkim mleku.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna 1615 kJ/386 kcal
Tłuszcz: 21 g
w tym kwasy nasycone: 13,2 g
Węglowodany: 12,4 g
w tym cukry: 0,3 g
Białko: 22,3 g
Sól: 0,1 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Specyfikacja:
Kraj pochodzenia składników (słownik BP) | – |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 120 |
Masa netto (g) | 150 |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 18.00 |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 4.50 |
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 8.00 |
Producent | ALTERNATIVA (kawy. lizaki. cukier. kakao) |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | ALTERNATIVA S.C.C.L. CR. CTRA. CASTELLAR 526. 8227 TERRASSA (BARCELONA) |
Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
BEZ GLUTENU (deklaracja) | BEZ GLUTENU (deklaracja) |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
Kraj pochodzenia | Hiszpania |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |