SKŁADNIKI
ekologiczna kawa ziarnista arabica i robusta palona. Minimum 90 % kawy arabica.
OPIS
Ekologiczna kawa wysokogórska składa się z mieszanki ściśle kontrolowanych upraw kaw Arabica / Robusta.
Kawa pochodzi z Hondurasu, Peru, Kongo i jest uprawiana na wysokości od 1400 do 1800 m. n. p. m.
Nadaje to kawie przyjemną kwasowość połączoną z owocowymi aromatami.
Palenie kawy odbywa się na poziomach od średniego do jasnego, dzięki czemu zachowuje ona wyjątkowe właściwości aromatyczne.
Kawa o łagodnej kwasowości i owocowym posmaku.
Pakowano w atmosferze ochronnej.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w szczelnie zamkniętym opakowaniu w zacienionym miejscu.
Specyfikacja:
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 120 |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 19.50 |
Masa netto (g) | 250 |
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 5.50 |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 9.50 |
Kraj pochodzenia | Belgia |
Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
Certyfikaty inne | Fair Trade Oxfam |
Producent | OXFAM FAIR TRADE (FT) (kawy i inne produkty FT) |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | OXFAM FAIR TRADE. VERVERIJSTRAAT 15. 9000 GENT |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |