SKŁADNIKI
mąka ryżowa* 90 %, skrobia z tapioki*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Makaron gotować w dobrze osolonej wodzie z kroplą oleju (100 g makaronu na 1 litr wody) przez 8-9 minut, od czasu do czasu mieszając. Po osiągnięciu wymaganej miękkości natychmiast odcedzić, przelać zimną wodą i dodać kilka kropli oleju.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1432 kJ/342 kcal
Tłuszcz: 2,0 g
w tym kwasy nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 76 g
w tym cukry: 0,7 g
Błonnik: 2,6 g
Białko: 7,0 g
Sól: 0,01 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze do 25 ℃ i wilgotności względnej do 70 %. Nie wystawiać na bezpośrednie działanie promieni słonecznych.
Specyfikacja:
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 100 |
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 11.50 |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 17.00 |
Masa netto (g) | 250 |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 6.00 |
Producent | APOTHEKE (herbatki dla dzieci. dorosłych. błonnik |
Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
BEZ GLUTENU (deklaracja) | BEZ GLUTENU (deklaracja) |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | MEDIATE S.R.O.. DOLNI LIBCHAVY 325. 56116 LIBCHAVY |
Kraj pochodzenia | Polska |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |