SKŁADNIKI
CZERWONY MAKARON: 99 % mąka z białego ryżu*, 1 % burak sproszkowany*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
ZIELONY MAKARON: 99 % mąka z białego ryżu*, 1 % szpinak sproszkowany*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
MAKARON: 100 % mąka z białego ryżu*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Makaron ryżowy w kształcie dinozaurów to świetna alternatywa dla niejadków. W jego skład wchodzą sproszkowane warzywa, takie jak burak i szpinak – to właśnie im zawdzięcza swój niepowtarzalny kolor. Ma doskonałą konsystencję i sprężystość. Jest to idealny sposób, żeby przemycić dzieciom dodatkową porcję witamin. Możemy dodać go do zupy lub podać po prostu ugotowany na talerzu, gdyż dzięki swoim kształtom i kolorom skutecznie przyciąga dziecięcą uwagę. Na pewno będzie cieszyć się większym zainteresowaniem od standardowego makaronu, nie tylko ze względów wizualnych, ale również smakowych.
Produkt odpowiedni dla dzieci powyżej 3 roku życia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1493 kJ/352 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g
Węglowodany: 78 g
w tym cukry: 0,4 g
Błonnik: 0,9 g
Białko: 6,9 g
Sól: 0 g
CZAS GOTOWANIA
8 – 10 minut
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu
Specyfikacja:
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 24.00 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 240 |
Masa netto (g) | 250 |
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 5.00 |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 7.00 |
Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
BEZ GLUTENU (deklaracja) | BEZ GLUTENU (deklaracja) |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
Producent | PASTA NATURA (makarony bezglutenowe) |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | PASTA NATURA SRL. Via Cantarane. 1. 12020 Villafalletto CN |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |
Kraj pochodzenia | Włochy |