MAKARON (Z CIECIERZYCY I KUKURYDZY Z RYŻEM) PENNE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – PASTA NATURA

8,66  brutto

Brak w magazynie

Poinformuj mnie, kiedy znów pojawi się w koszyku

SKŁADNIKI
mąka z ciecierzycy* (50 %), mąka kukurydziana* (45 %), mąka ryżowa* (5 %) (* certyfikowany składnik ekologiczny)

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1468 kJ/347 kcal
Tłuszcz: 4,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 60 g
w tym cukry: 2,1 g
Błonnik 5,1 g
Białko: 15 g
Sól: 0,02 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
Do garnka wlać 1 l wody na 100 g makaronu i dodać łyżkę oliwy z oliwek. Doprowadzić wodę do wrzenia, dodać sól około 10 g grubej soli. Dodać makaron do wrzącej wody i gotować przez 5  – 6 minut.  Odcedzić makaron i doprawić według uznania.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacje dodatkowe

Waga03 kg
Producent