MAKARON (Z CIECIERZYCY) ŚWIDEREK FUSILLI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – FABIJAŃSCY

13,13  brutto

Brak w magazynie

Poinformuj mnie, kiedy znów pojawi się w koszyku

SKŁADNIKI
mąka z ciecierzycy*, woda źródlana (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie 4-5 litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał. Osól wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu gotowania. Po wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości 6 – 8 minut, al dente 4 – 5 minut (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź i przelej wodą.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1297 kJ / 310 kcal
Tłuszcz: 5,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,1 g
Węglowodany: 44,3 g
w tym cukry: 2,3 g
Błonnik: 15,5 g
Białko: 18,5 g
Sól: 0,09 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacje dodatkowe

Waga026 kg
Producent

PKWiU