MAKARON (KUKURYDZA + GROSZEK + SOCZEWICA) MUSZELKI BEZGLUTENOWY BIO 250 g – FABIJAŃSCY (FABISIAKI)

8,28  brutto

Brak w magazynie

Poinformuj mnie, kiedy znów pojawi się w koszyku

SKŁADNIKI
mąka kukurydziana* 40 %, mąka z czerwonej soczewicy* 30 %, mąka z zielonego groszku* 30 %, woda źródlana (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Makaron wytworzony z surowców pochodzących z certyfikowanych upraw ekologicznych oraz wody źródlanej ze źródła Kapella wypływającego w Górach Kaczawskich w Sudetach. Wysoka zawartość błonnika pokarmowego. Edycja przeznaczona dla dzieci.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1501 kJ / 357 kcal
Tłuszcz: 2,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 65 g
w tym cukry: 1,3 g
Błonnik: 8,8 g
Białko: 16 g
Sól: 0,01 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotuj dużą ilość wody, aby makaron podczas gotowania pływał swobodnie (4 -5 litrów). Osól i jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, aby nie przerwać procesu gotowania. Po wsypaniu całej porcji zamieszaj i gotuj do miękkości 7 minut., al dente 5 minut (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej ciepłą wodą i rozkoszuj się smakiem wspaniałego makaronu.  

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacje dodatkowe

Waga 026 kg
Producent