MAKARON (KUKURYDZIANY) RURKA PENNE BEZGLUTENOWY BIO 250 g – FABIJAŃSCY

10,78  brutto

Brak w magazynie

Poinformuj mnie, kiedy znów pojawi się w koszyku

SKŁADNIKI
mąka kukurydziana*, woda źródlana (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zagotuj dużą ilość wody, na całe opakowanie 4-5 litrów. Wody ma być tyle, by makaron podczas gotowania swobodnie pływał. Osól wodę tak jak lubisz, jeśli chcesz dodaj łyżkę oleju roślinnego. Do mocno gotującej się wody powoli wrzucaj makaron, tak by nie zatrzymać procesu gotowania. Po wsypaniu całej porcji, zamieszaj i gotuj do miękkości 15-16 min, al. dente 11 min (nie przekraczaj maksymalnego czasu gotowania). W trakcie gotowania nie mieszaj makaronu. Odcedź, przelej wodą.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1527 kJ / 361 kcal
Tłuszcz: 2,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g
Węglowodany: 76 g
w tym cukry: 1,2 g
Błonnik: 2,4 g
Białko: 6,7 g
Sól: 0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu

Informacje dodatkowe

Waga 026 kg
Producent

PKWiU