MĄKA Z CIECIERZYCY BIO 400 g – BIO PLANET

8,72  brutto

Brak w magazynie

Poinformuj mnie, kiedy znów pojawi się w koszyku

SKŁADNIKI
mąka z ciecierzycy* 100 % (*certyfikowany składnik ekologiczny).

OPIS
Ekologiczna mąka z ciecierzycy otrzymywana jest ze zmielonych ziaren cieciorki. Charakteryzuje się lekko orzechowym posmakiem. Można stosować ją samodzielnie lub jako dodatek do innych mąk. Polecamy do wypieku pieczywa, makaronów, a szczególnie naleśników, zwanych socca. Posiada silne właściwości wiążące, w związku z czym doskonała również do zagęszczania zup i sosów.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1417 kJ / 337 kcal
Tłuszcz – 5,9 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 1,1 g
Węglowodany – 44 g
w tym cukry – 2,3 g
Białko – 19 g
Sól – 0,09 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacje dodatkowe

Waga042 kg
Producent

PKWiU