SKŁADNIKI
skrobia z tapioki 99,997 %, substancja konserwująca: DWUTLENEK SIARKI (bezwodnik kwasu siarkawego).
OPIS
Tapioka powstaje ze skrobi manioku, ma neutralny smak.
Używa się jej głównie do wyrobu legumin i budyniów, a także jako zagęstnika.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Namoczyć w wodzie, a następnie gotować do uzyskania miękkości.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1469 kJ/346 kcal
Tłuszcz: 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 86 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0,06 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Specyfikacja:
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 14.50 |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 18.00 |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 4.00 |
Masa netto (g) | 400 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 60 |
Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
Producent | MERRE (makarony. sosy. tapioka) |
Kraj pochodzenia | Tajlandia |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | Thai World Imp & Exp |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |