SKŁADNIKI
mąka MIGDAŁOWA, erytrytol (substancja słodząca), mąka kokosowa, inulina, cynamon cejloński, sól kłodawska.
OPIS
Opakowanie wystarcza na 35 ciastek maślanych.
Zawiera substancję słodzącą.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Przesyp mieszankę do miski
2. Dodaj 1 jajko i 100 g roztopionego, przestudzonego masła
3. Mieszaj łyżką, a następnie zagnieć rękami
4. Ciasto rozwałkuj na cienki placek pomiędzy dwoma arkuszami papieru do pieczenia i wycinaj foremką dowolne kształty. Ciastka można też formować w rękach
5. Ciastka układaj na blasze wyłożonej papierem do pieczenia
6. Piecz przez 12 – 15 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produtu przygotowanego według przepisu
Wartość energetyczna – 2202 kJ/526 kcal
Tłuszcz – 40 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 15 g
Węglowodany – 24 g
w tym cukry – 2,3 g
alkohole wielowodorotlenowe – 30 g
Białko – 11 g
Sól – 0,3 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać orzechy.
UWAGA
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt przeczyszczający.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, szczelnie zamknięte.
Specyfikacja:
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 13.00 |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 22.50 |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 3.00 |
Masa netto (g) | 365 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 60 |
Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
BEZ GLUTENU (deklaracja) | BEZ GLUTENU (deklaracja) |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
Producent | PIĘĆ PRZEMIAN (produkty spożywcze) |
Kraj pochodzenia | Polska |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | SIMPATIKO S.C. UL. ŁUŻE 20. 05-092 DĄBROWA |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |