Promocja!

MIESZANKA NA MUFFINY CZEKOLADOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM BEZGLUTENOWA 310 g – CELIKO

Pierwotna cena wynosiła: 12,36 zł.Aktualna cena wynosi: 11,24 zł. brutto 

Najniższa cena z ostanich 30 dni 11,24 .

-9%

139 w magazynie

Mamy zapas, Ale nie zawsze tak jest ;)
 
MIESZANKA NA MUFFINY CZEKOLADOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM BEZGLUTENOWA 310 g - CELIKO
MIESZANKA NA MUFFINY CZEKOLADOWE Z KREMEM BUDYNIOWYM BEZGLUTENOWA 310 g – CELIKO
12,36  Pierwotna cena wynosiła: 12,36 zł.11,24 Aktualna cena wynosi: 11,24 zł. brutto 

Najniższa cena z ostanich 30 dni 11,24 .

Skopiuj tytuł podany wyżej. Przyspieszy nam to pracę! 😀

SKŁADNIKI
Składniki muffinów:  cukier, skrobia z tapioki modyfikowana, mąka ryżowa, czekolada w proszku 16,5 % (cukier, kakao o obniżonej zawartości tłuszczu min. 32 %), skrobia kukurydziana, skrobia ziemniaczana, błonnik kakaowy, difosforany: regulator kwasowości, węglany sodu: substancja spulchniająca, aromat, sól, guma ksantanowa: substancja zagęszczająca.
Składniki kremu budyniowego: cukier, skrobia ziemniaczana modyfikowana, MLEKO pełne w proszku, MAŚLANKA w proszku, glukoza, sól, barwniki: karoteny, aromat.

OPIS
Koncentrat ciasta w proszku na bezglutenowe muffiny czekoladowe z kremem budyniowym.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Muffiny czekoladowe z kremem budyniowym:
Ciasto:
– 1 opakowanie koncentratu ciasta 280 g
– 2 jaja
– 100 ml oleju
– 40 ml wody
Krem budyniowy:
– 30 g koncentratu kremu budyniowego
– 100 ml wody
Wykonanie:
– Koncentrat kremu wsypać do wysokiego naczynia i wlać wodę. Ubijać mikserem ok. 3 min., aż konsystencja będzie gęsta. Odstawić na 2-3 min.
– Zawartość torebki z koncentratem ciasta wsypać do naczynia, dodać JAJA, wodę, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodaj olej. Całość wyrabiaj mikserem ok. 3 min.
– Następnie 3/4 masy równomiernie rozłożyć łyżką do 12 foremek. Rozłożyć krem i przykryć pozostałą masą. Wstawić ciasto do nagrzanego do temp. 180 st. C piekarnika i piec przez 15 min. Wyjąć i ostudzić na kratce.

Ciastka czekoladowe z kremem budyniowym i malinami:
Ciasto:
– 1 opakowanie koncentratu ciasta 280 g
– 2 jaja
– 100 ml oleju
– 40 ml wody
Krem budyniowy:
– 30 g koncentratu kremu budyniowego
– 100 ml wody
– 1 łyżeczka kakao Celiko
– Maliny świeże lub liofilizowane FRUPP
Wykonanie:
– Zawartość torebki wsypać do naczynia, dodać JAJA, wodę, wszystko razem wymieszać. Na koniec dodać olej. Całość wyrabiać mikserem ok. 3 min.
– Następnie ciasto wylać na blachę o wymiarach 22×32 cm i wstawić do nagrzanego do temp. 180 st C piekarnika i piec 15 min.
Wyjąć i ostudzić na kratce.
– Zawartość torebki z kremem i 1 łyżeczkę kakao wsypać do 100 ml MLEKA i ubijać mikserem 3 min. Odstawić na 2 min. Następnie do budyniu dodać porcjami miękkie MASŁO, nadal ubijać aż masa stanie się gęsta i puszysta.
– Upieczone ciasto wyjąć z blachy. Szklanką wyciąć kółka z ciasta. Na każde ciasto nałożyć krem budyniowy i maliny.
– Pozostałe ciasto rozkruszyć i posypać nim gotowe ciastka.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g WYROBU GOTOWEGO
Wartość energetyczna: 1404 kJ / 336 kcal
Tłuszcz: 18 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 40 g
w tym cukry: 20 g
Błonnik: 1,3 g
Białko: 3,5 g
Sól: 0,62 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać: soję i jej pochodne. 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

Specyfikacja:

Szerokość opakowania jednostkowego (cm)15.00
Wysokość opakowania jednostkowego (cm)21.00
Masa netto (g)310
Głębokość opakowania jednostkowego (cm)5.60
Gwarantowany termin przydatności (w dniach)90
BEZ GLUTENU (deklaracja)BEZ GLUTENU (deklaracja)
BEZ GLUTENU (w składnikach)BEZ GLUTENU (w składnikach)
ProducentCELIKO (batony. galaretki. muffiny)
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRESCeliko SA ul. Św. Antoniego 71. 61-359 Poznań
Kraj pochodzeniaPolska
WEGAŃSKIWEGAŃSKI
WEGETARIAŃSKIWEGETARIAŃSKI

Informacje dodatkowe

Waga0,380 kg
Masa netto (g)

BEZ GLUTENU (deklaracja)

BEZ GLUTENU (w składnikach)

Producent

Kraj pochodzenia

WEGAŃSKI

WEGETARIAŃSKI