SKŁADNIKI
pyłek kwiatowy* (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Pyłek to proszek występujący w kwiatach, o odcieniach od żółtego do czarnego; jest to najbardziej zbilansowany pod względem składu produkt ulowy.
Organiczny pyłek pszczeli Alce Nero, w 100 % włoski, można spożywać samodzielnie lub dodawać do jogurtów, soków owocowych, MLEKA lub wody w temperaturze pokojowej.
Dzięki kwiatowemu aromatowi można go również wykorzystać do tworzenia oryginalnych połączeń kulinarnych.
Wysoka zawartość białka.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1474 kJ / 346 kcal
Tłuszcz – 8,0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 2,9 g
Węglowodany – 39 g
w tym cukry – 32 g
Błonnik – 15 g
Białko – 22 g
Sól – 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Specyfikacja:
Masa netto (g) | 110 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 160 |
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 6.70 |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 6.70 |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 8.60 |
Producent | ALCE NERO (włoskie produkty) |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | ALCE NERO S.P.A. VIA PALAZZETTI 5C. 40068 SAN LAZZARO DI SAVENA (BO) |
Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |
Kraj pochodzenia | Włochy |