SUBSTYTUT BIAŁKA JAJ W PROSZKU WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO 40 g – BIOVEGAN

2,16  brutto

Brak w magazynie

Poinformuj mnie, kiedy znów pojawi się w koszyku

SKŁADNIKI
białko grochu*, skrobia kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, inulina*, substancja zagęszczająca: guma guar*; białko bobu*, sól (* certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Wegański zamiennik białka jaj. Idealny do pieczenia makaroników, herbatników, ciastek orzechowych, bez i innych wypieków. Można go również użyć do przygotowania deserów np. wegański mus czekoladowy, czy do przygotowania domowego majonezu wegańskiego.
Opakowanie 40 g odpowiada 8 białkom jaj.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przygotowaniu
Wartość energetyczna: 182 kJ/43 kcal
Tłuszcz: <0,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,1 g
Weglowodany: 4,3 g
tym cukry: <0,5 g
Błonnik: 1,5 g
Białko: 4,8 g
Sól: 0,15 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
10 g (ok. 2 łyżeczki) substytutu białka i 75 ml wody zastępują 2 białka jaj. Do substytutu białka JAJA dodać 75 ml wody i ubijać przez 5 minut, aż piana będzie sztywna.

UWAGA
Na każde dodatkowe 10 g produktu czas ubijania wydłuża się o 1 minutę.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.

Informacje dodatkowe

Waga005 kg
Producent