SUBSTYTUT JAJECZNICY W PROSZKU WEGAŃSKI BEZGLUTENOWY BIO 50 g – BIOVEGAN

9,51  brutto

Brak w magazynie

Poinformuj mnie, kiedy znów pojawi się w koszyku

SKŁADNIKI
mąka z ciecierzycy* (80 %), skrobia z grochu*, łuska babki płesznik*, sól, inulina*, błonnik z marchwi*, marchew w proszku*, przyprawy* (czosnek*, kminek*, kurkuma*, gałka muszkatołowa*, papryka*, pieprz biały*, cebula*), białko lnu*, szczypiorek* (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Proszek do przygotowania substytu jajecznicy na bazie ciecierzycy. Źródło błonnika pokarmowego. Wysoka zawartość białka.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rozgrzej patelnię z nieprzywierającą powłoką na średnim ogniu. Za pomocą trzepaczki wymieszaj zawartość opakowania z 125 ml zimnej wody. Posmaruj patelnie olejem, a następnie wlej zmieszany proszek na patelnię. Po 3 minutach odwróć na drugą stronę i podgrzewaj przez kolejną minutę. Następnie użyj łopatki aby rozbić grudki i podgrzewaj przez kolejną minutę. Na koniec dodaj na patelnię mały kawałek margaryny.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1365 kJ/324 kcal
Tłuszcz: 5,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,9 g
Weglowodany: 47 g
tym cukry: 3,3 g
Błonnik: 7,3
Białko: 19 g
Sól: 3,6 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od ciepła.

Informacje dodatkowe

Waga006 kg
Producent