SKŁADNIKI
ekologiczny popcorn (ziarno kukurydzy) 100 %.
OPIS
Ekologiczny popcorn to wyśmienita przekąska dla całej rodziny. Sposób przygotowania: w celu uprażenia ziaren należy rozgrzać w rondlu olej roślinny (do smażenia), wrzucić kilka ziaren kukurydzy, przykryć pokrywką. Popcorn jest gotowy do spożycia po ustaniu charakterystycznego „strzelania”. Gotowy można polać roztopionym masłem i posolić. Najlepiej smakuje jeszcze ciepły, zaraz po uprażeniu.
Wartość odżywcza w 100 g
Wartość energetyczna 1714 kJ/406 kcal
Tłuszcz 4,3 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0,6 g
Węglowodany 75 g
w tym cukry 0,9 g
Błonnik 13 g
Białko 11 g
Sól 0,02 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Specyfikacja:
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 11.00 |
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 22.00 |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 38.00 |
Masa netto (g) | 5000 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 60 |
Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | BIO PLANET S.A.. WILKOWA WIEŚ 7. 05-084 LESZNO |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
Producent | HORECA BIO – pozostałe |
Kraj pochodzenia | Turcja |
Kraj pochodzenia składników (słownik BP) | Turcja |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |