SKŁADNIKI
oliwa z oliwek extra virgin*. (*certyfikowany składnik ekologiczny)
OPIS
Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia. Najwyższa kategoria oliwy z oliwek, uzyskana bezpośrednio z oliwek i wyłącznie za pomocą środków mechanicznych.
Pozyskiwane są metodą wirowania na zimno.
Oliwki ARBEQUINA to odmiana pochodząca z Katalonii charakteryzująca się najniższą kwasowością spośród innych gatunków oliwek.
Oliwa ta jest zalecana osobom szukającym delikatnej w smaku oliwy z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 ml
Wartość energetyczna: 3471 kJ/829 kcal
Tłuszcz: 98,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 15,6 g
kwasy tłuszczowe jednonienasycone: 73,1 g
kwasy tłuszczowe wielonienasycone: 9,9 g
Węglowodany: 0 g
w tym cukry: 0 g
Białko: 0 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać z dala od ciepła i światła.
Specyfikacja:
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 120 |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 23.00 |
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 5.05 |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 5.05 |
Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
Producent | FLAVOURS & COLOURS (oliwa z oliwek) |
Kraj pochodzenia składników (słownik BP) | Hiszpania |
Kraj pochodzenia | Hiszpania |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | LR-115 ALMAZARA RIOJANA. S.L.. CTRA. LR 115 KM 43. ALDEANUEVA DE EBRO |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |