SKŁADNIKI
gruszki, woda, cukier.
OPIS
Nasze gruszki w syropie produkujemy ze starej odmiany Konferencja. W słoiku znajdują się ręcznie obrane połówki gruszek w esencjonalnej zalewie. Owoce są jędrne, jasne, słodkie. Nasze gruszki w syropie zdobyły znak Jakość Tradycja przyznawany tradycyjnym produktom najwyższej jakości.
Gruszki w syropie do dobry składnik sałatek owocowych czy lodów. Dzięki temu, że gruszki są twarde dobrze sprawdzają się, jako dodatek do ciast np. do tortu czekoladowego. Mogą stanowić składnik pizzy i dań z kurczakiem. W połączeniu z papryką chili i czekoladą tworzą niecodzienny deser.
Produkt pasteryzowany.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 429 kJ/102 kcal
Tłuszcz: 0,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 27 g
w tym cukry: 24 g
Białko: 0,3 g
Sól: 0 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, po otwarciu przechowywać w lodówce.
Specyfikacja:
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 15.00 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 60 |
Masa netto (g) | 720 |
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 8.00 |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 8.00 |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
Producent | KROKUS (przetwory owocowe i warzywne) |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | Krokus Przetwórnia Owoców i Warzyw Czesław Caryk sp.j. Pająków 25 B. 26-704 Przyłęk |
Kraj pochodzenia składników (słownik BP) | Polska |
Kraj pochodzenia | Polska |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |