CHRUPKI WARZYWNE LIOFILIZOWANE BIO 20 g – DARY NATURY

9,56  brutto

Brak w magazynie

Poinformuj mnie, kiedy znów pojawi się w koszyku

SKŁADNIKI
marchew* 28 %, burak* 28 %, SELER* 24 %, kapusta* 8 %, jarmuż* 8 %, cebula* 4 % (*certyfikowany składnikekologiczny)

OPIS
Liofilizowane chrupki warzywne to smaczna i naturalna przekąska, w skład której wchodzą warzywa pochodzące z upraw ekologicznych.
Świetnie sprawdzi się jakozdrowa przekąska w domu, pracy czy szkole. Mieszanka zawiera 100 % minimalnej dziennej porcji warzyw.
Liofilizacja to proces suszenia, który polega na usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego.
Proces ten likwiduje większość zanieczyszczeń mikrobiologicznych, dzięki czemu surowiec może być bezpiecznie przechowywany przez długi czas.
Produkty liofilizowanezachowują w 90 % swój naturalny kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwościprzeprowadzenia procesu w niskich temperaturach, surowiec przygotowany metodą liofilizacji nie traci cennych witamin i olejków eterycznych.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1338 kJ/315 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Węglowodany: 65 g
w tym cukry: 48 g
Białko: 10 g
Sól: 0,1 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu

Informacje dodatkowe

Waga 005 kg
Producent