ALGI MORSKIE SUSZONE – WAKAME BIO 100 g (TOREBKA FOLIOWA) – PORTO MUINOS

26,17  brutto

Brak w magazynie

Poinformuj mnie, kiedy znów pojawi się w koszyku

SKŁADNIKI
ekologiczne suszone algi morskie wakame (Undaria pinnatifida)

OPIS
Algi są ręcznie zbierane w ich naturalnym środowisku, na wybrzeżu Galicji (Zatoka Biskajska i Wody Portugalskie). Odwodnione i sparzone mogą być użyte jako baza do sałatek. Gotowane jako dodatek do dań z ryb i owoców morza lub do jajecznicy, krokietów, zup, gulaszu, ryżu, makaronów i hamburgerów. 4 g produktu zawiera 150 µg jodu, co pokrywa dzienne zapotrzebowanie na ten składnik.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g produktu uwodnionego
Wartość energetyczna: 112 kJ/27 kcal
Tłuszcz: 0 g     
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 1,1 g    
w tym cukry: 0 g
Błonnik: 6,3 g
Białko: 2,2 g
Sól: 0,7 g
Jod: 3423 µg (2282 %)**
** dzienna referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych (dla osoby dorosłej)

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać mięczaki, skorupiaki i ryby.

UWAGA
Biały nalot, który może pojawić się algach to sól morska.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA porcji dla jednej osoby
1 g alg moczyć w wodzie przez 10 minut. Po namoczeniu algi zwiększają swoją objętość 6 razy. Czas gotowania: 5 minut

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w temperaturze pokojowej w suchym miejscu. Po otwarciu przechowywać w szczelnie zamkniętym pojemniku.


Informacje dodatkowe

Waga017 kg
Producent