ŻELATYNA W LISTKACH (12 LISTKÓW) BIO 20 g – EWALD

6,08  brutto

Brak w magazynie

Poinformuj mnie, kiedy znów pojawi się w koszyku

SKŁADNIKI
żelatyna wieprzowa* (*certyfikowany składnik ekologiczny)


OPIS
Opakowanie zawiera 12 listków. 20 g żelatyny w listkach starcza na 1 l masy.


SPOSÓB UŻYCIA
1.
Potrzebną ilość żelatyny w listkach namoczyć w zimnej wodzie przez 5 min, następnie wyjąć i lekko odcisnąć.
2. Dla gorących dań: odciśniętą żelatynę wymieszać bezpośrednio z gorącą masą. Żelatyna natychmiast się rozpuszcza. Nie gotuj, ponieważ żelatyna straci swoją zdolność żelowania.
3. Dla zimnej masy (np. śmietany): odciśniętą żelatynę podgrzać w małym rondlu z niewielką ilością wody i rozpuścić, następnie dodać niewielką ilość masy – nigdy odwrotnie. Następnie wymieszać ją z pozostałą masą.
4. Schłodzić w lodówce przez 4 godziny.

ZALACENE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, z dala od obcych zapachów.

Informacje dodatkowe

Waga003 kg
Producent

PKWiU