MIESZANKA DO WYPIEKU CHLEBA ORKISZOWEGO BIO 500 g – SOLIGRANO

11,07  brutto

Brak w magazynie

Poinformuj mnie, kiedy znów pojawi się w koszyku

SKŁADNIKI
mąka z PSZENICY ORKISZ pełnoziarnista* (51 %), mąka PSZENNA typ 500* (34 %), siemię lniane* (5 %), słonecznik* (5 %), zakwas ORKISZOWY* (3 %), sól (*certyfikowany składnik ekologiczny)

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
1. Do miski dodać 20 g świeżych drożdży, następnie dolać 300 ml letniej wody i dokładnie wymieszać.
2. Wsypać 500 g mieszanki do wypieku chleba.
3. Wymieszać składniki, nasmarować olejem formę do wypieku (25 x 12 x 8 cm)
4. Uformować masę, włożyć do formy i przykryć ściereczką do wyrośnięcia (podwojenia objętości).
5. Wstawić formę do rozgrzanego piekarnika do temperatury 200 – 220 °C, następnie piec przez 40 – 50 minut, do momentu powstania ciemnobrązowej skórki.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g mieszanki
Wartość energetyczna: 1551 kJ/368 kcal
Tłuszcz: 6,7 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,8 g
Węglowodany: 61 g
w tym cukry: 1,3 g
Błonnik: 7,8 g
Białko: 12 g
Sól: 2,0 g

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Po otwarciu szczelnie zamknąć opakowanie.

Informacje dodatkowe

Waga054 kg
Producent