MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTA BEZGLUTENOWA BIO 500 g – PROBIO

14,50  brutto

Brak w magazynie

Poinformuj mnie, kiedy znów pojawi się w koszyku

SKŁADNIKI
cukier puder trzcinowy*, mąka gryczana*, mąka z sorgo*, mąka kukurydziana*, skrobia kukurydziana*, skrobia ziemniaczana*, mąka ryżowa*, len złoty*, proszek do pieczenia* (skorbia kukurydziana*, substancje spulchniające [wodorowinian potasu, wodorowęglan sodu]), łuska babki jajowatej*, kurkuma*, sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Sypka mieszanka do przygotowania ciast. Produkt bezglutenowy

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
500 g mieszanki połączyć z 250 ml mleka lub napoju roślinnego i 120 ml oleju. Do ciasta można dodać orzechy, owoce, krople czekoladowe itp. Gotowe ciasto wlać do natłuszczonej i wysypanej formy lub foremek do muffinek. Piec 35-40 min w temperaturze 170 st. C

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1512 kJ / 361 kcal
Tłuszcz: 2,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 75 g
w tym cukry: 26 g
Błonnik: 4,8 g
Białko: 5,2 g
Sól: 1,3 g

INFORMACJA ALERGENNA
może zawierać nasiona sezamu

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25°C.

Informacje dodatkowe

Waga051 kg
Producent

PKWiU