MIESZANKA DO WYPIEKU CIASTA NA FLAMMKUCHEN (TARTE FLAMBEE) BEZGLUTENOWA BIO (2 x 200 g) 400 g – BAUCK HOF

6,75  brutto

Brak w magazynie

Poinformuj mnie, kiedy znów pojawi się w koszyku

SKŁADNIKI
mąka owsiana* (bezglutenowa) 35 %, mąka ryżowa*, skrobia kukurydziana*, mąka jaglana pełnoziarnista*, łupiny nasion babki jajowatej*, sól morska, substancja zagęszczająca: guma ksantanowa(*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Mieszanka do pieczenia ciasta tarte flambee. Opakowanie zawiera 2 torebki mieszanki do wypieku ciasta.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1487 kJ/351 kcal
Tłuszcz – 2,5 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,5 g
Węglowodany – 73 g
w tym cukry – 0,4 g
Błonnik – 4,6 g
Białko – 6,5 g
Sól – 1,4 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Nagrzać piekarnik do temperatury 250 stopni Celsjusza z funkcją grzania góra – dół. Zawartość opakowania wymieszać mikserem ręcznym (lub ręcznie) z 140 ml letniej wody, 1 łyżką octu jabłkowego, 2 łyżkami oleju (np. słonecznikowego), aż do uzyskania jednolitej konsystencji ciasta. Położyć papier do pieczenia na blacie i posypać niewielką ilością mąki lub skrobi. Ciasto rozwałkować na papierze do pieczenia na grubość (1-2 mm), aż osiągnie wymiary blachy. Jeśli to konieczne podsyp ciasto niewielką ilością mąki lub skrobi w trakcie rozwałkowywania. Gotowe ciasto przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na ciasto położyć dodatki według własnego uznania i piec w dolnej części, nagrzanego piekarnika przez 10-15 minut, w zależności od grubości nadzienia. 

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać soję, orzechy, nasiona sezamu.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu.


Informacje dodatkowe

Waga 04 kg
Producent