MIESZANKA NA CIASTO DOMOWE Z BŁONNIKIEM Z AGAWY BIO 300 g – ZDROWO NAMIESZANE

11,43  brutto

Brak w magazynie

Poinformuj mnie, kiedy znów pojawi się w koszyku

SKŁADNIKI
mąka ryżowa pełnoziarnista*, mąka gryczana*, tapioka* (skrobia z manioku), cukier kokosowy*, mąka ryżowa*, len mielony*, inulina z agawy w proszku*(2%), bezglutenowy proszek do pieczenia* [skrobia kukurydziana*, substancje spulchniajace (winiany potasu, węglany sodu)], sól himalajska  (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Mieszanka do przygotowania ciasta jogurtowego. Otrzymane ciasto można podzielić na 14 porcji. 1 porcja = 50 g.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g po przygotowaniu zgodnie z przepisem
Wartość energetyczna: 1357 kJ/ 325 kcal
Tłuszcz: 18 g
w tym kwasy tluszczowe nasycone: 2,3 g
Węglowodany: 34 g
w tym cukry: 9,4 g
Błonnik: 1,9 g
Białko: 6,7 g
Sól: 0,55 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANA
1. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni Celsjusza (bez termobiegu)
2. Okrągłą tortownicę (ok. 24 cm) wyłożyć papierem do pieczenia (lub nasmarować tłuszczem i oprószyć mąką)
3. Do dużej miski wlać 180 ml jogurtu naturalnego, wbić 3 jaja oraz 100 ml oleju lub 1/2 kostki rozpuszczonego masła i dokładnie zmiksować
4. Wsypać zawartość opakowania i ponownie zmiksować
5. Gotową masę przelać do formy
6. Na wierzch ułożyć dowolne owoce (jabłka, brzoskwinie, borówki, truskawki itp.)
7. Wstawić do piekarnika na środkowy poziom i piec przez ok. 30-35 minut

Jeśli chcesz przygotować ciasto w formie babeczek to skróć czas pieczenia do 25 minut.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacje dodatkowe

Waga 03 kg
Producent

PKWiU