MIESZANKA NA RISOTTO ORKISZOWE Z SUSZONYMI WARZYWAMI BIO 210 g – PROBIO

SKŁADNIKI
kernotto z PSZENICY orkisz* (pęczak) 85,7 %, suszone warzywa* zmiennych proporcjach 10,5 % (pomidory*, cebula*, marchew*, korzeń pietruszki*, czerwona papryka*, zielona papryka*, SELER*), sól morska (*certyfikowany składnik ekologiczny)

OPIS
Mieszanka sypka do przygotowania potrawy.

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zawartość woreczka (kernotto orkiszowe) przepłukać pod bieżącą wodą, włożyć do garnka, dodać zawartość drugiego woreczka, wlać 600 ml wody, dodać 1 łyżeczkę oleju.
Doprowadzić do wrzenia i gotować bez mieszania przez 30 minut pod przykryciem na średnim ogniu. Podawać na ciepło, posypane tartym serem.

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1439 kJ/344 kcal
Tłuszcz: 3,8 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g
Weglowodany: 58 g
w tym cukry: 10 g
Błonnik: 8,0 g
Białko: 15 g
Sól: 3,2 g

INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać ORZECHY i nasiona SEZAMU.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu w temperaturze poniżej 25 stopni Celsjusza.

Informacje dodatkowe

Waga023 kg
Producent