FASOLKA BIAŁA JAŚ BIO 400 g – BIO PLANET

10,88  brutto

Brak w magazynie

Poinformuj mnie, kiedy znów pojawi się w koszyku

SKŁADNIKI

fasolka biała Jaś* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

                                                                                                                                                               

OPIS

Ekologiczna fasolka biała Jaś jest szczególnie znana jako główny składnik popularnej na polskich stołach “fasolki po bretońsku”. Doskonale nadaje się do zup, potraw jednogarnkowych, past i pasztetów, a także do sałatek. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna – 1243 kJ /  296 kcal

Tłuszcz – 1,3 g,

w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g

Węglowodany – 36 g,

w tym cukry – 2,3 g

Błonnik – 24 g

Białko – 23 g

Sól – 0 g

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacje dodatkowe

Waga041 kg
Producent

PKWiU