FASOLKA CZARNA BIO 500 g – BIO PLANET

10,29  brutto

Brak w magazynie

Poinformuj mnie, kiedy znów pojawi się w koszyku

SKŁADNIKI

fasolka czarna* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

 

OPIS:

Ekologiczna fasolka czarna jest rośliną strączkową o lekko słodkim smaku. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Doskonała w postaci pasty (zmielona po ugotowaniu) z dodatkiem ziół i przypraw, a także jako dodatek do zup, dań warzywnych lub zbożowych.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna – 1243 kJ / 296 kcal

Tłuszcz – 1,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,2 g

Węglowodany – 36 g, w tym cukry – 2,3 g

Błonnik – 24 g

Białko – 23 g

Sól – 0,03 g

 

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacje dodatkowe

Waga052 kg
Producent

PKWiU