FASOLKA CZERWONA KIDNEY BIO 400 g – BIO PLANET

9,80  brutto

Brak w magazynie

Poinformuj mnie, kiedy znów pojawi się w koszyku

SKŁADNIKI

fasolka kidney* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)

 

OPIS:

Ekologiczna fasola Kidney (nerkowata) zaliczana jest do roślin strączkowych. Nazwa fasolki pochodzi od nerkowatego kształtu nasion. Jest doskonałym źródłem błonnika i białka roślinnego. Polecamy do zup i potraw jednogarnkowych np. chili con carne oraz jako składnik sałatek zarówno na ciepło jak i na zimno, a po zmiksowaniu do past i pasztetów.

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.

 

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna – 1170 kJ / 279 kcal

Tłuszcz – 0,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,1 g

Węglowodany – 29 g, w tym cukry – 2,2 g

Błonnik – 28 g

Białko – 26 g

Sól – 0,06 g

 

 

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacje dodatkowe

Waga041 kg
Producent

PKWiU