FASOLKA PINTO BIO 400 g – BIO PLANET

10,19  brutto

Brak w magazynie

Poinformuj mnie, kiedy znów pojawi się w koszyku

SKŁADNIKI
ekologiczna fasolka pinto 100%.


OPIS
Ekologiczna fasolka pinto to dekoracyjna roślina strączkowa. Bordowe kropki sprawiają, że dania z jej dodatkiem, nabierają oryginalnego i ciekawego wyglądu. Znakomicie pasuje do dań z kukurydzą i ryżem, a także do zup, sosów, dań duszonych, sałatek.


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio namoczoną co najmniej 12 godzin i przepłukaną fasolę należy gotować do miękkości w świeżej, nieosolonej wodzie ok. 60 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec gotowania.


WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna – 1274 kJ/303 kcal
Tłuszcz – 2,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,3 g
Węglowodany – 42 g
w tym cukry – 3,3 g
Błonnik – 22 g
Białko – 18 g
Sól – 0,03 g


ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

Informacje dodatkowe

Waga042 kg
Producent

PKWiU