RYŻ TRÓJKOLOROWY BIO 500 g – BATOM

17,44  brutto

Brak w magazynie

Poinformuj mnie, kiedy znów pojawi się w koszyku

SKŁADNIKI

ryż naturalny długoziarnisty*, ryż czerwony*, ryż dziki*  (*certyfikowany składnik ekologiczny)

                                                                                                                                                                

WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g

Wartość energetyczna – 1458 kJ / 344 kcal

Tłuszcz – 1,3 g

w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,4 g

Węglowodany – 74 g,

w tym cukry – 1,6 g
Błonnik – 1,5 g

Białko – 8,3 g

Sól – 0,04 g

 
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać zboża zawierające gluten, orzechy i sezam

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Ryż przepłukać, dodać do wrzącej wody w stosunku 1:2 (na jedną porcję ryżu 2 porcje wody). Posolić. Gotować pod przykryciem 50-60 minut.

ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu







Informacje dodatkowe

Waga052 kg
Producent

PKWiU