SKŁADNIKI
ekologiczny ryż Basmati pełnoziarnisty 100 %.
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
uprzednio wypłukany ryż gotować w proporcji 1:2 (1 porcja ryżu na 2 porcje wody) na małym ogniu ok. 35 min.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
wartość energetyczna – 1511 kJ/357 kcal
Tłuszcz – 2,6 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone – 0,6 g
Węglowodany – 74 g
w tym cukry – 1,0 g
Błonnik – 8,3 g
Białko – 0 g
Sól – 0,03 g
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
Specyfikacja:
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 11.00 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 120 |
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 22.00 |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 38.00 |
Masa netto (g) | 5000 |
Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | BIO PLANET S.A.. WILKOWA WIEŚ 7. 05-084 LESZNO |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
Producent | HORECA BIO – pozostałe |
Kraj pochodzenia | Pakistan |
Kraj pochodzenia składników (słownik BP) | Pakistan |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |