SKŁADNIKI
ekologiczne otręby gryczane.
OPIS
Otręby to drobno zmielona okrywa oddzielona od ziarna wraz z częścią bielma.
Otręby gryczane mają wysoką zawartość błonnika i są też dobrym źródłem białka.
Można dodawać je do mąki do wypieku ciast, do owsianek śniadaniowych, placków czy smothie itp.
WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Wartość energetyczna: 1436 kJ/343 kcal
Tłuszcz: 5,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,3 g
Węglowodany: 33 g
w tym cukry: 4,2 g
Błonnik: 11 g
Białko: 35 g
Sól: 0 g
INFORMACJA ALERGENNA
Może zawierać nasiona sezamu.
ZALECANE WARUNKI PRZECHOWYWANIA
Przechowywać w suchym miejscu, w temperaturze do 25 °C
Specyfikacja:
Szerokość opakowania jednostkowego (cm) | 11.00 |
Wysokość opakowania jednostkowego (cm) | 21.50 |
Masa netto (g) | 500 |
Gwarantowany termin przydatności (w dniach) | 60 |
Głębokość opakowania jednostkowego (cm) | 7.00 |
Bez Cukru | BEZ CUKRU (w składnikach) |
BEZ GLUTENU (deklaracja) | BEZ GLUTENU (deklaracja) |
BEZ GLUTENU (w składnikach) | BEZ GLUTENU (w składnikach) |
CERTYFIKAT BIO | CERTYFIKAT BIO |
Kraj pochodzenia | Czechy |
Producent | PROBIO (mieszanki do wypieków. mąki) |
PRODUCENT / DYSTRYBUTOR – NAZWA I ADRES | PRO-BIO. SPOL. S R.O… LIPOVA 40. 78832 STARÉ MĚSTO P. SNĚŽNÍKEM |
Kraj pochodzenia składników (słownik BP) | Republika Czeska |
WEGAŃSKI | WEGAŃSKI |
WEGETARIAŃSKI | WEGETARIAŃSKI |